MALINCONICO

Voor meer info over de Relaxed Performance en de begintekst, via deze link!

– door Sara Lâm

Collectief Par Hasard laat de melancholie zelf aan het woord. In lichte en donkere dagen.

Malinconico is een wiegelied. Een magische droom. Een ritueel om de vele stemm(ing)en en gedaanten van melancholie op te roepen. Een gedeelde veilige ruimte om haar universele neerslachtigheid te ervaren, nooit om haar te definiëren, maar om te reflecteren en met haar te rusten. Om de uitgestrekte gebieden te verkennen tussen wat was en wat had kunnen zijn.

Malinconico is een voorstel voor het collectief verzorgen en dragen van de vele manieren waarop melancholie zich kenbaar maakt. Een moment om te ontsnappen aan het productieve, rationele, het rigide. Om in een zee van verlangen te duiken, onder een zwaar deken van licht verdriet. En diep vanbinnen misschien verborgen deuren te ontsluiten.

Malinconico nodigt melancholie zelf uit om in het (maan)licht te stappen zodat ze ons kan troosten. Om haar in onze armen te nemen en ons in onze armen te nemen en iedereen in elkaars armen in onze armen te nemen. Malinconico creëert een queer en crip magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte.

Par Hasard is een hybride collectie (van Mira Bryssinck, Fred Libert en Laura Vroom) dat work-in-progress cureert, workshops organiseert en eigen projecten maakt. Het werk vertrekt altijd vanuit experiment, toegankelijkheid en verbinding. 

Deze voorstelling is meertalig, voornamelijk Engels en Nederlands.
Malinconico is een relaxed performance. Dat houdt in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt. 

Met de steun van deSingel, VIERNULVIER, Workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA en Moussem 

Waarschuwingen en Triggers  

  • Deze thema’s worden vermeld, maar worden niet uitgebeeld:
    rouw, depressie, zelfpijniging, ableism, vervreemding van je lichaam, genocide
  • Naar het einde toe wordt een tekst luid gescandeerd en geroepen richting het publiek.
  • Ook tijdens Malinconico is er af en toe wat luidere muziek. Indien u hier last van heeft, laat het ons gerust weten. Indien je graag oordopjes meeneemt, is dat steeds oké!
  • Tijdens de voorstelling delen de spelers ook zeer persoonlijke ervaringen; indien het de speler(s) te machtig zou worden, is het mogelijk dat bepaalde tekstpassages worden overgeslagen waarbij de bezoekers op het moment zelf worden geïnformeerd. Dit om ook voor de performers de voorstelling relaxed te houden. 

Credits

Malinconico is een relaxed space gecreëerd door:
Creatie en spel Dounia Mahammed kostuums Elise Goedgezelschap licht Ellie Bryce geluid Fenna Maas productionele opvolging Flo Delameilleure dramaturgie Fred Libert tolk Vlaamse Gebarentaal Kristien Desmettre muziek, creatie en spel Laryssa Kim creatie en spel Milan Vandierendonck concept, creatie en spel Mira Bryssinck scenografie Ruimtevaarders creatie en eindregie Sara Lâm zakelijke opvolging Stef Ampe creatie en spel Zindzi Tillot Owusu 

Met dank aan Moya Michael en Staging Access.
Co-productie: De Singel, kunstencentrum BUDA & kunstencentrum viernulvier
Met de steun van de Vlaamse Overheid, Moussem, De Stad Gent, Gouvernement, kopergietery, NTGent en Workspacebrussels

SPEELLIJST:

2024
– 23/02: DE SINGEL – Antwerpen: tickets
– 24/02: DE SINGEL – Antwerpen: tickets
– 7/03: Minard Gent (copresentatie NTGent en Kopergietery): tickets
– 14/03: Buda Kortrijk: tickets
– 18/03: Brakke Grond Amsterdam: tickets
– 19/03: Brakke Grond Amsterdam: tickets
– 21/03: theater arsenaal Mechelen: tickets