Par Hasard V (Tumult.fm)

Par Hasard biedt een platform voor kunstenaars die graag een ‘work-in-progress’ delen met een publiek. Het is onze missie om experiment te delen, een ode aan het proces, het zoeken en wroeten.

Bij de vijfde editie gingen we een samenwerking aan met Tumult.fm. De coronamaatregelen maakten een evenement onmogelijk, en radio leek ons een goede uitweg. Via dit auditieve medium konden in drie afleveringen in totaal 12 audioperformances hun weg naar het publiek vinden. The Holy 7 mocht het geheel afsluiten.

De afleveringen zijn nog steeds te (her)beluisteren via deze link.

Deelnemende artiesten:


Deelnemende kunstenaars:

Myroslava Kuts

Myroslava Kuts (OE/FR) is een geluidskunstenaar en sociologe die werkt rond het slaapproces. Ze verzamelt dromen van mensen en gaat daar mee aan de slag.
Alan Van Rompuy en Dounia Mahammed

Alan Van Rompuy (azertyklavierwerke, vieze meisje) en Dounia Mahammed willen een bewogen-muziek-en-tekst-werk maken dat ergens zweeft tussen een concert en een performance. Elk met hun eigen achtergrond willen ze muziek, tekst en beweging in elkaar laten overvloeien, ze een gevolg van elkaar laten zijn, ze in een andere context plaatsen: beweging brengt klank, herhaling brengt ritme, woord wordt klank, klank wordt gevoel. In een speelse (de)constructie van verschillende talen zoeken ze naar zin en onzin, naar abstractie en taal die heen en weer slingert tussen het verstaanbare en het slechts tastbare.
Nemø

Nemø ensemble brengt een improvisatie gebaseerd op het stuk ‘Ada’ van Ellen Jacobs. Ada vertelt het verhaal van Ada Lovelace, samen met Charles Babbage de uitvinder van de eerste ‘analytische machine’, de computer. Ontdek Nemø’s interpretatie woensdag op Tumult!
Stefanie Huysmans

Stefanie Huysmans is schrijfster/ actrice/ theatermaker. Deze drie zijn sterk met elkaar verbonden. De voorbij jaren stond ze op diverse podia met haar eigen poëzieteksten. Momenteel werkt ze aan de cyclus Anatomische Incorrect (werktitel), ze haalt hiervoor inspiratie uit transformaties en processen die zich voltrekken in de menselijke anatomie. vLEESTEKEN(S) maakt deel uit van die cyclus.
Wouter Degreve

Wouter Degreve (1986) geeft Franse les aan nieuwkomers in Brussel, waar hij ook woont. In 2018 werd hij genomineerd voor de Deus Ex Machina-prijs voor het beste ultrakorte verhaal, en recent haalde hij met een van zijn verhalen de shortlist voor Sampler bij uitgeverij Das Mag. Eerder werk verscheen in o.a. Deus Ex Machina, Papieren helden, Still magazine en Virus (virusverhalen.nl). Hij studeerde aan de Schrijversacademie en werkt momenteel aan korte en langere verhalen.
Francis Michels

Francis Michels is scheikundige, altviolist, dirigent en ook componist. Hij studeert momenteel compositie bij Daan Janssens in Gent. Hij geeft vioolles in Kortrijk en Melle en heeft een eigen ‘KultuurThuis’ in Melle (www.warmwater.be). Voor zijn elektro- akoestische composities is hij beïnvloed door Joris De Laet van het SEM.
Sam David

Sam David (°94) is een muzikant, schrijver en performer uit Oostende. Hij maakt deel uit van het creatieve collectief Club Jaecques en zijn voornaamste muzikale project is zijn alter ego ‘Vloedt’. In de zomer ontvlucht hij België om surfles te geven in het buitenland, trektochten te begeleiden over desolate bergketens of om zijn eigen avonturen te voet of met de fiets te beleven.
Diana Duta & Jaco Sette

Diana Duta en Jaco Sette werkten samen aan een door Beckett geïnspireerde, door herhaling beïnvloede en door infrastructuur geregeerde experimentele rap. Ze hebben elkaar nog niet zo lang geleden in het echt ontmoet en na een paar sessies van schrijven en denken op afstand, hebben ze het stuk samen opgenomen in Diana’s studio, ‘Jambes’. Ze zijn van plan een langere compositie te maken om het stuk in een meer omgevingsgeluid te brengen.
Valentina Tóth

Valentina Tóth is actrice, theatermaker en pianiste. Daarnaast zingt ze ook graag en schrijft ze liedjes. Voor Tumult FM maakte ze haar eigen versie van “Die Krähe”, een klassiek lied van Franz Schubert over een kraai.
Collab Coalition

Collab Coalition is een nieuw kunstenaarscollectief uit Gent.
Patrick Housen en Dries Geusens delen een artistieke visie op sounddesign en elektronische muziek. Ellen De Vos creëert digitaal geanimeerde beelden in dialoog met de muziek. Samen ontwikkelen ze unieke multi-disciplinaire voorstellingen en live performances waarin compositie en improvisatie op organische wijze in mekaar overvloeien.
Gwen en Nouni Van Arnhem

Tijdens onze eerste takeover hoort u ‘Sociale Cohesie’ door Gwen en Nouni van Arnhem
Word meegenomen in dit poëtisch luisterspel. Vogels zingen…
Van haag tot slaapkamer, van dotje tot knotje.
Manon Clement

Manon Clement is een kunstenares die veelal met textiel werkt maar ook audiowerk maakt. Steeds is ze op zoek naar de spanning die kan ontstaan tussen woord en materie. Het werk dat ze op Tumult FM op 10 maart zal voorstellen is een hoorbaar kunstwerk waar de tastbare materie volledig van verdwenen is.
The Holy 7

The Holy 7 zijn een wervelend instrumentaal balkanorkestje, waarbij adrenaline, melancholie en humor elkaar afwisselen. Klezmer en gipsyjazz komen volop aan bod, maar daarnaast putten ze ook uit flamenco, folk en traditionele Griekse en Midden­Oosterse muziek. Wereldmuziek met een hoek af kortom: creatief, maar met respect voor haar bron­nen. The Holy 7 kunnen met hun stuwende ritme een feest dragen, maar zijn even bedreven in achtergrondmuziek.