Par Hasard II

Par Hasard biedt een platform voor kunstenaars die graag een ‘work-in-progress’ delen
met een publiek. Het is onze missie om experiment te delen, een ode aan het proces, het
zoeken en wroeten.

Par Hasard organiseert verschillende malen per jaar een (mid)dag of avond waarop
verschillende kunstenaars hun werk delen met het publiek. Par Hasard gaat hiervoor
telkens de samenwerking aan met een andere partner. Deze partner zorgt telkens voor een andere insteek en een verfrissend kader. Elke Par Hasard sluiten we in het
gezelschap van de immer opzwepende melodieën van The Holy Seven.
Hieronder een overzicht:

In samenwerking met Op de Wolken.
27 juli 2019 (Gentse Feesten).


Deelnemende kunstenaars:

Mathilde Strijdonk & Shiori Tada

Soft wear is de eerste samenwerking tussen performers Shiori Tada en Mathilde Strijdonk. Shiori en Mathilde hebben elkaar al bewegend leren kennen, gedurende Les ateliers C de la B in Gent. Zij ervoeren vanaf het begin een sterke connectie, deze verbinding manifesteerde zich niet door het spreken, niet door de omstandigheden maar puur door het bewegen. Het is deze fysieke connectie die beide performers centraal stellen in een onderzoek naar de vorming van menselijke relaties. Zij zoeken al bewegend uit wie de ik is, wie de ander is, waar er grenzen zijn, waar er lege ruimtes zijn en waar de ik en de ander samensmelt.
Voor Par Hasard laten zij het publiek binnenkijken in het onderzoek. Zij zullen één week intensief samenwerken en op Par Hasard een allereerste toonmoment delen. U zal getuige zijn van een begin, een tussenin, een ontmoeting en een omhelzing.
mathildestrijdonk.weebly.com

Sofie De Cleene

Sofie probeert al tekenend haar omgeving te vatten. Dat doet ze door er aspecten uit te plukken en ze in een andere context te plakken.
Voor par Hasard maakt ze op die manier onverwachte kruisbestuivingen tussen de verschillende performers, wat zal resulteren in een nieuw verhaal.
sofiedecleene.be

Sielke De Mulder

Sielke De Mulder behaalde in 2011 haar Master Drama aan het KASK in Gent. Sinds 2015 speelt ze bij Berg, een vijfkoppige Gentse band die dromerige pop maakt, met hier en daar een vleugje 80’s synthpop, indie en elektronica.
Vorig jaar stonden ze als halve finalisten van Humo’s Rockrally in de Vooruit. Momenteel werken ze aan een nieuwe set en hebben ze een tweede EP klaar (of toch zo goed als).
Op Par Hasard speelt Sielke voor het eerst een korte solo-set.
Een stem, een gitaar, een paar toetsen en een effectpedaaltje misschien. Een onderzoek in plantrekkerij.
vi.be/berg

Corinne Heyrman

Corinne Heyrman (1994) studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer in residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan bij kan dragen. Corinne zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin. In november verscheen haar chapbook Mogelijke eigenschappen bij Uitgeverij Wintertuin, waarin zij het onderzoeken onderzoekt.
Op dit moment is ze aan het werk aan haar debuutroman die bij De Arbeiderspers zal verschijnen. In de roman gaat een jonge vrouw op onderzoek uit waarom haar grootvader op het einde van zijn leven depressief in een instelling terechtkomt. Hoe zorg je ervoor dat je niet teleurgesteld bent op het einde van je leven? Op Par Hasard zal ze voor het eerst enkele teksten uit deze roman uittesten op het publiek.

Mira Bryssinck & Laura Vroom

Mira Bryssinck is theatermaker en actrice. Ze studeerde af aan het KASk Gent in 2016. Ze speelde eerder mee in Tytgat Chocolat en regisseerde de voorstelling Utopia in samenwerking met Villa Voortman en LETTER in HET GEVOLG. Onlangs ging haar monoloog ‘Glory Box’ in première bij Compagnie Cecilia.
Mira heeft een voorliefde voor absurd theater dat verbindt en vervreemdt in een steeds wisselende dynamiek.
Laura Vroom behaalde in 2012 haar Master Drama aan het KASK (Gent). Afgelopen september ging haar voorstelling Langzaam gleed een berg het dal in in première op het LAFS#3 festival. Verder maakte ze het kleinood Sauerkraut waarvoor ze frustraties/irritaties/ergernissen verzamelde en deze verwerkte tot een monoloog. In haar teksten combineert ze humor, poëzie en een vleugje filosofie.
Laura Vroom en Mira Bryssinck delen op Par Hasard een work-in-progress voor hun voorstelling ‘A pair of socks’. Een project dat de grenzen en de rekbaarheid van empathie onderzoekt.
lauravroom.be
www.festoen.be