Par Hasard I

Par Hasard biedt een platform voor kunstenaars die graag een ‘work-in-progress’ delen
met een publiek. Het is onze missie om experiment te delen, een ode aan het proces, het
zoeken en wroeten.

Par Hasard organiseert verschillende malen per jaar een (mid)dag of avond waarop
verschillende kunstenaars hun werk delen met het publiek. Par Hasard gaat hiervoor
telkens de samenwerking aan met een andere partner. Deze partner zorgt telkens voor een andere insteek en een verfrissend kader. Elke Par Hasard sluiten we in het
gezelschap van de immer opzwepende melodieën van The Holy Seven.
Hieronder een overzicht:

In samenwerking met NEST.
11 december 2019.

Deelnemende kunstenaars:

Azerty Klavierwerke (Alan Van Rompuy)
Soms gaan we bepaalde emoties/dieptes niet aan, omdat we bang zijn van de confrontatie of de schijnbaar eindeloze leegte waaraan hij vooraf gaat. Met A z e r t y klavierwerke wil Brusselse componist en muzikant Alan Van Rompuy de diepere bodem, waar niets een naam heef, opgraven.
Mathilde Strijdonk
Waves of trying is een performance project in kinderschoenen waar Mathilde Strijdonk pogingen onderneemt een klein verschil te maken in een luide omgeving. Elke poging hiertoe trotseert ze tegenwind, ze onderbreekt zichzelf, leidt zichzelf af, kijkt weg, wordt overspoelt en begint opnieuw.
Mathilde is performer en theatermaker. In 2017 maakte haar performance SESSION deel uit van Jong Werk TAZ.
Mira Bryssinck
Mira Bryssinck speelde eerder mee in Tytgat Chocolat en regisseerde de voorstelling Utopia in samenwerking met Villa Voortman en LETTER in HET GEVOLG.
Ze heef een voorliefde voor absurd theater dat verbindt en vervreemdt in een steeds wisselende dynamiek. Op Par Hasard brengt ze een stuk van een nieuwe monoloog.
Laura Vroom
Theatermaakster Laura Vroom maakte o.a. het kleinood Sauerkraut. Hiervoor verzamelde ze ergernissen en verwerkte deze tot een monoloog.
Momenteel speelt ze met haar nieuwe solo Langzaam gleed een berg het dal in. In haar teksten combineert ze humor, poëzie en een vleugje flosofe. Samen met Mira Bryssinck deelt ze op Par Hasard een eerste aanzet voor hun voorstelling A pair of socks.